با رشد و توسعه کسب و کارهای آنلاین و تمایل مردم برای خرید اینترنتی و ثبت سفارش به صورت غیرحضوری، درگاه پرداخت به یکی از ضرورتهای سایتهای فروشگاهی تبدیل شده است. این بدین معنا است که کاربر بعد از ثبت سفارش، بدون نیاز به کارت به کارت و یا مراجعه به بانک بتواند برای پرداخت هزینه، به درگاه پرداخت متصل شود و به آسانی خرید خود را کامل کند.
هر کسب و کار میبایست متناسب با حوزه و میزان گستردگی کسب و کار خود، به انتخاب یکی از انواع درگاههای پرداخت بپردازد. در ادامه این مقاله به معرفی انواع درگاههای پرداخت اینترنتی و نحوه دریافت آن برای سایت میپردازیم.
درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟
درگاه پرداخت اینترنتی بستری است که درآن پرداختهای آنلاین انجام میشود به عبارت دیگر کاربر هزینه محصولات و یا خدمات را با اتصال به صفحه درگاه پرداخت اینترنتی و با وارد کردن مواردی همچون شماره کارت، تاریخ اتقضا، CVV2 و رمز پویا بدون نیاز به مراجعه به بانک و یا کارت به کارت در عرض چند لحظه پرداخت میکند و صاحبان کسب و کار هم هزینه محصولات و یا خدمات خود را از پایانههای بانکی دریافت مینمایند.
درگاه پرداخت اینترنتی برای تسهیل فرآیند معاملات میان صاحبان کسب و کارها و مشتریان به وجود آمده است و نقشی کلیدی برای بقای فروشگاههای اینترنتی و آنلاین ایفا میکند.
انواع درگاههای پرداخت اینترنتی چیست؟
به طور کلی درگاههای پرداخت اینترنتی به دو دسته “درگاه پرداخت مستقیم یا PSP” و “درگاه پرداخت واسط” تقسیم میشوند که هرکدام ویژگیها و ملزومات خاص خود را دارند. شما میبایست متناسب با حوزه فعالیت و گستردگی کسب و کار خود به انتخاب یکی از این دو نوع درگاه پرداخت بپردازید. ممکن است بپرسید “چطور میتوان فهمید کدام نوع از درگاهها متناسب با کسب و کار من است؟”. در ادامه به بررسی نکاتی میپردازیم که به شما کمک میکند بتوانید درگاه پرداخت مناسب خود را انتخاب کنید.
1-درگاه پرداخت مستقیم یا PSP
همانطور که از نام آن مشخص است شما به صورت مستقیم به بانک متصل میشوید و هر زمان کاربر پرداختی انجام دهد، بانک به صورت مستقیم آن را به حساب بانکی شما واریز میکند. از نکات مثبت این نوع درگاه آن است که کارمزدی ازشما هنگام پرداختها کم نخواهد شد. بانکهایی همچون بانک ملی، ملت، پارسیان، سامان، تجارت، صادرات و پاسارگاد دارای درگاه مستقیم هستند و میتوانید نسبت به گرفتن درگاه پرداخت از این بانکها اقدام کنید. این درگاه مناسب مشاغل و کسب و کارهایی است که در روز بیش از صد میلیون تومان فروش دارند. دریافت درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم دارای مراحلی است. این مراحل به شرح زیر است:
گام اول: دریافت نماد اعتماد الکترونیکی(E-Nemad)
اینماد یا نشان اعتماد الکترونیکی نوعی احراز هویت و تایید از جانب مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای مطمئن کردن کاربران هنگام خرید اینترنتی است. به عبارت بهتر نشان اعتماد، تائیدیهای است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک و برای آسودگی خاطر کاربران هنگام خرید آنلاین به آن سایت اعطا میشود. اینماد یکی از مهمترین مدارک برای دریافت درگاه اینترنتی مستقیم است. برای دریافت اینماد باید به سایت https://enamad.ir/ مراجعه کنید.
گام دوم: پر کردن فرم دریافت درگاه از بانک
هر بانک اعطای درگاه اختصاصی خود به صاحبان واجد شرایط کسب و کارها را به یک شرکت اختصاص داده است که آن شرکت تحت مالکیت بانک است. برای مثال دریافت درگاه پرداخت مستقیم بانک ملت از طریق شرکت “به پرداخت ملت” امکان پذیر است. به عنوان مثالی دیگر شما باید به شرکت “پرداخت الکترونیکی سداد” برای ایجاد درگاه پرداخت مستقیم بانک ملی مراجعه کنید.
گام سوم: نصب درگاه در سایت
در این مرحله میبایست متناسب با مستنداتی که به شما ارائه میشود اقدام به کدنویسی برای استفاده از درگاه پرداخت کنید. اگر سایت شما وردپرسی باشد بانک از قبل افزونههایی را جهت استفاده از این درگاهها تهیه کرده است که به صورت اختصاصی و رایگان میتوانید بر روی سایت خود نصب کنید.
ویژگیهای درگاه مستقیم در یک نگاه:
- نیاز به دریافت اینماد و کد مالیاتی
- فرایند تائید و دریافت درگاه طولانی
- مناسب برای کسب و کارهای بزرگ
- تسویه حساب به صورت لحظهای و بدون تاخیر
- انجام تراکنشها بدون کسر کارمزد
- اعطای درگاه اینترنتی بدون پرداخت هزینه
2-درگاه پرداخت واسط
درگاه پرداخت واسط، شرکتهایی هستند که به صورت واسطه انتقالات پول را برای شما انجام میدهند به عبارت بهتر میتوان گفت که این شرکتها درگاه مستقیم چندین بانک را اخذ کردهاند و شما از درگاه این شرکتها استفاده و هزینه آن را پرداخت میکنید. در واقع به عنوان یک شرکت ثالث عمل میکنند و هزینههای واریزی شما به حساب این شرکتها واریز میشود و بعد از به حد نصاب رسیدن مبلغ میتوانید درخواست تسویه پولی که درحساب کاربری شماست را بدهید تا به حساب بانکی شما انتقال داده شود. برای دریافت درگاه واسط نیاز به مراجعه به بانک نیست و میتوانید درخواست درگاه خود را از طریق شرکتهای پرداخت یار دریافت کنید. از جمله شرکتهای مرسوم پرداخت یار زرین پال، بیت پی، پیپینگ و آیدی پی هستند. برخلاف درخواست درگاه پرداخت مستقیم که زمانبر میباشد فرآیند دریافت درگاه واسط بسیار ساده است و به راحتی امکانپذیر میباشد. این نوع درگاه هم به اینماد نیاز دارد و برای کسب و کارهای تازه و نوپا مناسب است. از دیگر تفاوتهای این نوع درگاه با درگاه پرداخت مستقیم میتوان به این مورد اشاره کرد که این شرکتها در ازای اعطای درگاه، اقدام به دریافت کارمزد میکنند. مراحل دریافت درگاه پرداخت واسط به شرح زیر است:
گام اول:انتخاب شرکت پرداخت یار
اولین گام برای دریافت درگاه پرداخت، انتخاب یک شرکت پرداخت یار مطمئن و معتبر است. از میان شرکتهای موجود، زرین پال جزء محبوبترینها است و کسب و کارهای زیادی را تحت پوشش قرار داده است.
گام دوم: احراز هویت
در این مرحله شما میبایست مدارک مورد نیاز را در سایت شرکت پرداخت یار مورد نظرتان بارگذاری کنید. این مدارک شامل اسکن کارت ملی، اسکن شناسنامه و همچنین آدرس سایت فروشگاهی است. بعد از بارگذاری این مدارک در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، هویت و دامنه سایت شما از جانب شرکت مذکور تایید خواهد شد.
گام سوم:دریافت API
بعد از اینکه هویت شما از جانب شرکت واسطه مورد تائید قرار گرفت یک کد API برای شما ارسال خواهد شد که به وسیله آن میتوانید درگاه پرداختی خود را فعال کنید.
گام چهارم: فعال سازی حساب کاربری
در این مرحله باید اطلاعات بانکی شامل شماره حساب، شماره شبا، شماره کارت و سایر اطلاعات را برای شرکت مورد نظر ارسال کنید تا بعد از به حد نصاب رسیدن مبلغ و درخواست تسویه حساب، مبالغی که مشتریان برای شما پرداخت کردهاند به حساب بانکی شما واریز شود.
ویژگیهای درگاه واسط در یک نگاه:
- نیاز به دریافت اینماد و کد مالیاتی
- فرایند تائید و دریافت درگاه کوتاه و ساده
- مناسب برای کسب و کارهای نوپا و کوچک
- تسویه حساب بعد از 24 الی 48 ساعت
- انجام تراکنشها همراه با کسر کارمزد
نتیجهگیری
در این مقاله سعی کردیم به صورت خلاصه و کاربردی در مورد انواع درگاههای پرداخت، نحوه دریافت هر یک و همچنین ویژگیهای هر کدام به شما توضیح دهیم. انتخاب هر کدام از انواع درگاهها متناسب با گستردگی و سیستم کسب و کارتان است. امید است مقاله “نحوه دریافت درگاه” برای شما مفید بوده باشد. کاربران گرامی در صورت وجود هرگونه سوال، میتوانید در قسمت دیدگاهها آن را عنوان کرده و در همین بخش پاسخ پرسش خود را پیگیری کنید.
درج دیدگاه